Termostat-03Luft ud. Sæt termostaterne ens. Og tænd alle radiatorer.

Sådan lyder de energiråd, der skal få os alle til at bidrage til en reduktion i CO2-udslippet.

En bred forligsgruppe i Folketinget har besluttet, at Danmark skal gå forrest i bestræbelserne på at forbedre klodens klima gennem en kraftig reduktion af CO2-udslippet.

  • For det første skal brugen af ikke-forurenende energikilder øges betragteligt. Og udnyttelsesgraden af den fossile energi maksimeres.
  • For det andet skal energiforbruget reduceres, dvs. vi skal alle spare på energiressourcerne ved at tænke os om når vi bruger el og varme.

Kan vi reducere vores varmeforbrug, reducerer vi også vores varmeregning – og dermed CO2-udslippet. Regeringens og den enkelte families interesser falder dermed sammen.

Spar på energi – på en enkel og sund måde

Vi vil gerne hjælpe vores forbrugere med at spare på energien med gode og jordnære råd til, hvordan vi kan spare på varmen. Rådene lyder hver for sig ikke af så meget, men tilsammen vil de udgøre et pænt højt besparelsespotentiale.

Luft ud – og luk for varmen imens

Luft kraftigt ud i din bolig – også selv om det er koldt udenfor. Et udluftet rum har lav fugtighed og er derfor meget lettere at varme op. Luft ud en gang om dagen med alle vinduer åbne, og lav gennemtræk i ti minutter. Det fornyer luften, uden at vægge og møbler når at blive kolde.

Stil termostaterne ens – start på 3

Uanset hvilken temperatur du foretrækker, er det vigtigt, at alle termostater i rummet står på det samme. Når du skruer op på “3”, svarer det typisk til 21 graders varme, hvilket er normal stue-temperatur. Tænk over, at hver ekstra grad øger dit energiforbrug med mindst 5 procent.

Åbn alle rummets radiatorer – ikke kun den, du sidder ved

Du sparer intet ved kun at åbne en enkelt radiator i rummet og slukke de andre. En enkelt radiator på fuldt blus bruger ofte mere varme end fire radiatorer på kvart drift. Du udnytter altså fjernvarmen mest effektivt ved at bruge alle radiatorerne, og ved at bruge alle radiatorerne opnår du en bedre afkøling og dermed en mindre varmeregning. Gem heller ikke en radiator bag sofaen. En radiator skal være åben og have luft omkring sig.