spar-varmenHar du ingen varme, har du problemer med anlægget eller varmeforsyningen, skal du ringe til os på 45420002.

Men inden du ringer, vil vi bede dig om at

Undersøge hvor problemet er

Du kan altid kontrollere om der er problemer hos Holte Fjernvarme. Vi levere et flow samt en fremløbstemperatur til dig. Din installation fordeler varmen ud i dit hus til varmt brugsvand og centralvarme. For at undersøge om problemet ligger hos os eller dit anlæg, kan du kontakte din nabo eller andre i dit nærområde som har fjernvarme.

Har du ikke mulighed for at kontakte nogen i nærområdet, er det muligt at lave en egenkontrol.

Lave egenkontrol

Før du går igang er det en god ide at finde en blyant og papir til at notere aflæsninger ned.

  • Åben for den varme vandhane så du skaber et forbrug på dit system. Lad vandet løbe i 5 minutter. Kontroller om der er flow og temperatur på din fjernvarmemåler. Bare rolig. Vi har sikret os at du ikke kan ødelægge noget. Skulle der mod forventning opstå problemer er du velkommen til at ringe til os.
  • For at kontrollere om der er flow til dit system, skal du trykke på ”pil til højre” knappen indtil der står “qp” øverst i højre hjørne af displayet. Displayet vil vise hvor mage kubikmeter vand per timer (m3/h) der leveres til anlægget. Når det varme vand er tændt, bør du som minimum kunne opnå en værdi på 400 m3/h.
  • Du kan sikre dig at der er temperatur ved at trykke på ”pil til højre” knappen indtil der står “t 1” øverst i højre hjørne på din fjernvarmemåler. Displayet vil vise den fremløbstemperatur (˚c) der leveres til anlægget. Når det varme vand er tændt, bør der som minimum leveres 65 ˚c.

Du kan finde en online manual til din 603 måler her.

Du kan finde en online manual til din 602/601 måler her

Er der problemer med at lave egenkontrol kan vores tekniker assistere over telefonen.

Har du et lokalt problem med dit anlæg, kan du selv…

Se efter, om der er vand på anlægget

Du se på manometret (trykmåleren) om der er vand på dit anlæg. Almindeligvis skal viseren stå mellem ca. 0,8 og 1,5 bar. Hvis trykket er for lavt, kan varmecirkulationen blive utilstrækkelig.

Se i vejledningen til din varmeveksler, hvordan du nemt kan øge vandtrykket ved at lukke mere vand ind i systemet.

BEMÆRK: Hvis der ofte er behov for vandpåfyldning, bør VVS-installatøren tilkaldes. Der kan være tale om et utæt rør i det interne anlæg – måske skjult under gulv eller ligende.

Tjekke om cirkulationspumpen arbejder?

Det er ikke så sjældent, at en bruger utilsigtet kommer til at trykke på elkontakten. Og man opdager det først, når varmen ikke kommer rundt i radiatorerne. Er det sket, så sæt pumpen igang med et tryk på elkontakten. Det behøver du ikke hjælp til – men du er naturligvis velkommen til at ringe til Holte Fjernvarme, hvis du er i tvivl.

Vil en eller flere radiatorer ikke blive varme, når fyringssæsonen starter?

Det er næsten altid fordi stiften i radiator-termostaten har sat sig fast. Du kan forholdvis let selv løsne stiften igen:

  1. Termostatgrebet på radiatoren skal tages af. De fleste termostater er monteret med et spændebånd, som skal løsnes med en skruetrækker, før grebet forsigtigt kan lirkes af. Skru helt op for termostaten før du afmonterer den – så bliver det nemmere at sætte den på igen.
  2. I midten af ventilen, som kommer til syne, når grebet er taget af, sidder en lille stålstift. Træk forsigtigt stiften et par millimeter ud med fingrene eller med en tang. Inde i ventilen sidder der en fjeder, som normalt vil presse stiften udad. I nogle tilfælde skal stiften lirkes lidt frem og tilbage, før fjederen af sig selv vil skubbe den helt til yderpositionen.
  3. Sæt termostatgrebet på og stram spændebåndet. Det kan drille lidt, nu hvor fjederen igen presser imod.

Hvis du stadig ingen varme har, kan du kontakte Holte Fjernvarmes teknikker indenfor kontorets åbningstid og få assistance til fejlsøgning. Holte Fjernvarme har ikke en VVS-autorisation, og må derfor ikke arbejde på dit anlæg, men du kan altid kontakte din lokale VVS’er for servicering eller reparation af dit anlæg.