Sommerlukning

Sommerlukning af dit fjernvarmeanlæg

Spar penge på din varmeregningen!

Sommeren nærmer sig – og hvad enten du bor i hus eller lejlighed, betyder det, at du med fordel kan lave en sommerlukning – eller tilpasse dit varmeforbrug til den varme del af året.

Sommerlukning

Til dig, der bor i hus:

Det er nemt at sommerlukke for varmen til radiatorerne – og ved at gøre det, sparer du 3-5% af det årlige energiforbrug.

Hvornår?

Når du synes, at der ikke længere er brug for varme i dine radiatorer, er det tid for dig at sommerlukke dit fjernvarmeanlæg. Det kan være at det passer dig bedst i begyndelsen af juni, men for de fleste er midt i maj et godt tidspunkt. Men uanset hvornår du gør det, kan du spare penge på din varmeregning.

Hvordan?

Fjernvarmeanlæg kan være opbygget på forskellige måder, så hvis du har brug for det kan du få hjælp til processen på hjemmesiden sommerluk.dk. Her finder du både en video og diagrammer, der viser hvordan du sommerlukker dit fjernvarmeanlæg. Der er også flere nyttige tips til korrekt indstilling af dit fjernvarmeanlæg. Kampagnen Sommerluk.dk er et samarbejde mellem Energitjenesten og HOFOR.

Til dig, der bor i lejlighed:

På denne tid af året er det, ligesom for husejerne, en god ide at lave en sommerlukning eller justering af den varme du bruger. Hvis din bygning sommerlukker for fjernvarmen, sparer du automatisk på varmeregningen, og dermed behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Hvordan?

Hvis din bygning ikke sommerlukker for fjernvarmen, skal du sørge for at følge de generelle råd for korrekt indstilling af radiatorer – nemlig at alle radiatorerne bør være ens indstillet, og bør slukkes når der luftes ud.
Du kan læse mere om hvordan du bedst muligt udnytter din fjernvarme på vores side Brug energien rigtigt.