Supermarket 949912 1280

Overskudsvarme er grøn og intelligent klimaindsats

Nyt, lokalt energisamarbejde er med til at sætte ekstra skub i klimaindsatsen, den fælles grønne omstilling og indsatsen for reduktion af CO2. Overskudsvarme fra Meny i Nærum kan mærkes, når du tænder for fjernvarmen.

Holte Fjernvarme og Meny i Nærum har indgået et helt nyt energisamarbejde, hvor Holte Fjernvarme køber overskudsvarmen fra køle- og frysediskene hos Meny. ”Muligheden for at overskudsvarme fra vores lokale virksomheder kan sendes direkte videre ud til vores fjernvarmekunder, er noget vi forventer os meget af i fremtiden. De nye teknologier der udvikles på området giver os helt nye muligheder for energioptimering og udnyttelse af overskudsvarme”, siger Frank Toft-Jensen, formand for Holte Fjernvarme.

”Vi har netop afsluttet en gennemgående modernisering og energioptimering af vores varmtvandssystem. Vores køle- og frysefunktion afgiver rigtigt meget overskudsvarme, som tidligere ikke kunne udnyttes – men med det nye varmtvandssystem i brug, kan vi nu samle al overskudsvarmen fra kølingen og bruge den til opvarmning af butikken og sende en del videre ud i Holte Fjernvarmes forsyningsnet. Jeg er glad og stolt over, at vi på denne smarte måde kan bidrage til CO2 reduktion og gøre en klimaindsats, der kan medvirke til den lokale, grønne omstilling”, siger Meny-købmand Calle Iversen.

Flere lokale virksomheder kan være med

I løbet af 2021 introducerer Holte Fjernvarme en prisliste med en fast afregningspris for at sende overskudsvarme fra lokale virksomheder ud i fjernvarmenet. Prislisten skal give virksomhederne mulighed for danne sig et økonomisk overblik og være et incitament i forhold til eventuelle investeringer. ”Vi er meget interesseret i at anvende mulighederne i den nye teknologi og håber, at flere lokale virksomheder vil tilslutte sig klimaindsatsen for mere grøn omstilling og moderne energi”, slutter Frank Toft-Jensen.