DTU Lyngby, Varmecentral
DTU Lyngby, Varmecentral

Lyngby Kraftvarmeværk – vores største leverandør skifter navn

Selvom Holte Fjernvarme selv producerer varme, får vi faktisk det meste varme “udefra” – vi er nemlig godt forbundet til store varmekilder, der kan lave varmen mere effektivt end vi selv kan.  Én af dem er kraftvarmeværket på DTU, som pr. 4. februar i år har skiftet navn til Lyngby Kraftvarmeværk.

Lyngby Kraftvarmeværk blev opført i 1986 som et kulstøvfyret forsøgsanlæg, der producerede strøm, og varme til DTU. I 1998 ombyggedes anlægget til et større naturgasfyret combined cycle anlæg, og anlægget blev koblet sammen med Holte Fjernvarmes fjernvarmenet. Kraftvarmeværket har siden 2012 været ejet af Danske Commodities Generation A/S – som altså nu har skiftet navn til Lyngby Kraftvarmeværk A/S. Selvom det er et nyt navn, er det stadig de samme erfarne folk, der ejer og driver værket, og navneskiftet får ingen betydning for den varme, Holte Fjernvarme får fra værket.

Selvom kraftvarmeværket ligger på DTU, har universitetet faktisk aldrig ejet anlægget – hvilket det nye navn også afspejler.